Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων EUSO 2017

Συγχαρητήρια!

Το Σάββατο 10/12/2016 το σχολείο μας συμμετείχε στον τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων EUSO με δύο ομάδες μαθητών της Β΄ τάξης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. Ημαθίας και περιλάμβανε πειράματα στα γνωστικά αντικείμενα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.
Οι δύο ομάδες μας αποτελούνταν από τους παρακάτω μαθητές:
1η ομάδα: Ζιάκας Γεώργιος,  Κοτρίδου Ελίζα  και Τουφεξής Χαράλαμπος
2η ομάδα: Αλεξανδροπούλου Ευαγγελία,  Λαζαρίδου Θωμαή  και  Λαζαρίδου Ιωάννα
Η 1η ομάδα μας (Ζιάκας Γεώργιος,  Κοτρίδου Ελίζα  και Τουφεξής Χαράλαμπος) κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού αφού πρώτευσε ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα Λύκεια. Τους μαθητές μας προετοίμασαν η βιολόγος του σχολείου μας  Μιχαηλίδου Γιαννούλα και ο φυσικός του σχολείου μας  Ράλλης Θεμιστοκλής.
Η ομάδα του σχολείου μας θα εκπροσωπήσει το νομό μας στην τελική φάση του διαγωνισμού Βορείου Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης. Εκεί θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας,  Ανατολικής  Μακεδονίας  και Θράκης και Ιονίων νήσων. Αντίστοιχη τελική φάση διαγωνισμού Νοτίου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία στην Αττική.
Από κάθε τελικό  διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 15ηΕυρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών-EUSO 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας από 7 έως 14 Μαΐου 2017.









Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου