Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Στους δρόμους των ευρωπαϊκών μονοπατιών και όχι μόνο ταξίδεψε η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Βέροιας……

Σύμμαχοι ο καταπληκτικός καιρός αλλά και εξαιρετική υποδοχή από το Κ.Π.Ε.             Μαρώνειας και συγκεκριμένα από το υπεύθυνο κ. Σαζακλίδη Νίκο.


          Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 31-3-2016 η ομάδα ξεκίνησε με χαρούμενη διάθεση από την Βέροια και αφού ταξίδεψε μέχρι την Μαρώνεια έφτασε στο χώρο του Κ.Π.Ε. όπου και ξεκίνησε η παρουσίαση του προγράμματος για την εξερεύνηση των Ευρωπαϊκών μονοπατιών.
 Πόσα Ευρωπαϊκά μονοπάτια υπάρχουν ; Ποια από αυτά περνούν από την Ελλάδα; Ποιό είναι το μήκος τους ; Από ποιες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους διέρχονται; Ποιό μονοπάτι ξεκινά από την Φιλανδία περνά μέσα από την Ελλάδα και σε πάει μέχρι το φεγγάρι..; Ναι γίνεται και αυτό! Ερωτήσεις οι απαντήσεις των οποίων δόθηκαν στο πρόγραμμα με πρωτότυπο όσο και καταπληκτικό τρόπο από τον κ. Νίκο Παιχνίδια αλλά και δράσεις συνόδευσαν την παρουσίαση.


Η επόμενη μέρα ήταν ακόμα ποιο καταπληκτική αφού περιλάμβανε περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό της Μαρώνειας , πορεία σε ορεινό μονοπάτι όπου η θέα αποζημίωνε και με το παραπάνω την κοπιαστική προσπάθεια ανόδου , αλλά και παιχνίδι θησαυρού. Αλήθεια ποιος ξέρει να μετρά την ηλικία ενός πλάτανου; Η ομάδα μας πάντως το γνωρίζει και το απέδειξε ….. Τέλος η μέρα τελείωσε με ένα διαγωνισμό γνώσεων από τα όσα τα μέλη της ομάδας έμαθαν κατά την διάρκεια όλων των παραπάνω δράσεων.
Υπάρχει και συνέχεια αφού την επόμενη μέρα η ομάδα επισκέφτηκε την Ξάνθη και περιηγήθηκε την παλιά πόλη , το παζάρι , την αγορά αλλά και απόλαυσε τα καταπληκτικά γλυκά της πόλης.


Η επιστροφή έγινε στο ίδιο χαρούμενο πνεύμα το Σάββατο 2-4-2016 ενώ οι εντυπώσεις όλων για την εκδρομή ήταν οι καλύτερες.

Να ευχαριστήσουμε ως ομάδα τον κ. Νίκο Ζασακλίδη γιατί μας αφιέρωσε όλο το χρόνο του και έδωσε το κάτι παραπάνω , την ομάδα του 1ου Γυμνασίου με την οποία συνταξιδέψαμε αλλά και τους υπόλοιπους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε.
Μικρά αλλά όχι αμελητέα…
1. Ο Νίκος Σαζακλίδης είναι Βεροιώτης και ζει στην Ξάνθη όπου και διακρίνεται για το παιδαγωγικό του έργο.
2. Συνοδοί της ομάδας ήταν οι: Γιαννοπούλου Νανά, Μιχαηλίδου Γιάννα , Ράλλης Θέμης.
3. Ο Νίκος ήταν μαθητής τόσο της κ. Γιαννοπούλου όσο και του κ. Ράλλη.
4. Για την ιστορία η ομάδα που κέρδισε στο παιχνίδι του θυσαυρού σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Νίκου ήταν; αυτής των κων Γιαννοπούλου , Μιχαηλίδου αποτέλεσμα το οποίο αμφισβητεί η ομάδα του κ. Ράλλη η οποία και επιφυλάσσεται.
5. Δυστυχώς η ομάδα του λυκείου έχασε από την αντίστοιχη ομάδα του Γυμνασίου στο παιχνίδι των γνώσεων.( Την άλλη φορά…)
6. Επισκεφτήκαμε την φύση αλλά και η φύση μας επισκέφτηκε από δήλωση μέλους της ομάδας… (βλέπε Μίκυ Μάους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου