Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Δράσεις της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου ΓΕΛ Βέροιας

Δράσεις της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου ΓΕΛ Βέροιας

Στα πλαίσια της φετινής δράσης της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Λυκείου Βέροιας φυτά και δέντρα της αυλής του σχολείου μας μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ομάδας με σκοπό αφενός μεν να ταυτοποιηθούν, αφετέρου να μελετηθούν. Έτσι όλα τα δέντρα αφού φωτογραφήθηκαν από την ομάδα, στην συνέχεια αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας η οποία έγινε μέσω του διαδικτύου αλλά και της τοπικής βιβλιοθήκης.

Αναζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με το όνομα, την προέλευση, την μορφή και το χρώμα των φύλλων και του κορμού, τον τρόπο πολλαπλασιασμού και τη διάρκεια ζωής.
Οι πληροφορίες αυτές καταγράφηκαν και στην συνέχεια πλαστικοποιήθηκαν. Ο τελικός σκοπός ήταν να αναρτηθούν με τη μορφή καρτελών στα ανάλογα φυτά και δέντρα ώστε να γίνουν γνωστές σε όλους του μαθητές του λυκείου. Τελικά την Πέμπτη 3-3-16 η ομάδα υλοποίησε το τελικό στάδιο της δράσης που ήταν η ανάρτηση των καρτελών που δημιουργήθηκαν στα δέντρα και φυτά της αυλής του σχολείου. 
Η ικανοποίηση όλων ήταν φανερή αφού μια τέτοια προσπάθεια έδωσε ένα σημαντικό αποτέλεσμα, αλλά και μας τροφοδότησε με πολλές πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου