Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ 27-29/03/2015 ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

            
           Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδρομή της Α Λυκείου στην Κέρκυρα, από Παρασκευή 27 Μαρτίου έως Κυριακή 29 Μαρτίου. 

Το πρόγραμμα τηρήθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή επί διήμερο) με πολύ μικρές τροποποιήσεις αναφορικά με τον χρόνο των επισκέψεων. 
Έτσι η επίσκεψη στο «Κανόνι» έγινε το πρωί της Κυριακής, αντί το απόγευμα της Παρασκευής. Όλες οι άλλες επισκέψεις – ξεναγήσεις (Αχίλλειο, Παλιό Φρούριο, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, Λιστόν, Σπιανάδα, εκκλησία Αγ.Σπυρίδωνα, παλιά πόλη) πραγματοποιήθηκαν κανονικά.








Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας αποκόμισαν πολύτιμα στοιχεία βιωματικής και εμπειρικής γνώσης, σε συνδυασμό με την διαπαιδαγώγηση τους στις αρχές, την πειθαρχία, τους κανόνες της ομάδας.

 Ταυτόχρονα η συμβίωση τους σε κοινό χώρο (ξενοδοχείο) και η λειτουργία τους ως γκρουπ ανέδειξε και καλλιέργησε τα στοιχεία της αλληλοκατανόησης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, πολύτιμα για την κοινωνικοποίηση τους.  
Η συμπεριφορά των μαθητών και των μαθητριών μας ήταν άψογη, η λειτουργία των οδηγών εξόχως επαγγελματική και συνεργάσιμη, η βοήθεια και, ιδίως, η οργάνωση του Πρακτορείου με τις δύο συνοδούς πολυτιμότατη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου