Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO 2015

«Ελέγχω το περιβάλλον γύρω μου (με συμμετοχή και στο διαγωνισμό EUSO)»

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές της Β’ Λυκείου με υπεύθυνη προγράμματος την καθηγήτρια  του σχολείου κ. Μιχαηλίδου Γιάννα (Βιολόγο) και συμμετέχοντες καθηγητές την κ. Δημητριάδου-Ελευθεριάδου Θεοδοσία (Χημικό) και τον κ. Ράλλη Θεμιστοκλή (Φυσικό).

            Διαγωνισμός EUSO

Οι μαθήτριές μας Απλακίδου Ελένη, Κελεπούρη Αικατερίνη και Τζίγκιε Λυδία πρώτευσαν στο τοπικό εργαστηριακό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ του νομού μας στις 6/12/2014. Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στον πανελλήνιο εργαστηριακό διαγωνισμό.
 Ο πανελλήνιος διαγωνισμός για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 7/2/2015, για την τελική επιλογή της ομάδας που θα συμμετάσχει για λογαριασμό της Ελλάδας στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών –EUSO 2015.
Η ομάδα των τριών μαθητριών  εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας και το νομό μας. Να σημειώσουμε ότι στη Βιολογία  η ομάδας μας βρέθηκε στην τέταρτη θέση!
Οι μαθήτριες προετοιμάστηκαν και εξασκήθηκαν σε εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής, χημείας και βιολογίας στο εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου μας, σε ώρες πέραν του ωρολογίου σχολικού προγράμματος καθώς και Σαββατοκύριακα.
Tις μαθήτριες προετοίμασαν οι καθηγητές του σχολείου Δημητριάδου- Ελευθεριάδου Θεοδοσία (Χημικός), Μιχαηλίδου Γιάννα (Βιολόγος) και Ράλλης Θεμιστοκλής (Φυσικός).  Περάσαμε δημιουργικά, ευχάριστα και ανακαλύψαμε πολλά!    




                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου